چسب ضد بارداری ، یکی از روش های هورمونی جلوگیری از بارداری است که در ایران زیاد شناخته شده نیست. درحالیکه مزیت های زیادی نسبت به مصرف قرص های هورمونی دارد. شاید اصلی ترین مزیت آن این است که دیگر لازم نیست نگران فراموش کردن مصرف به موقع قرص های جلوگیری باشید.
در این مقاله به نحوه ی عملکرد چسب های جلوگیری از بارداری و تاثیر آنها بر تغییرات سیکل قاعدگی میپردازیم.
چسب ضد بارداری چه نوع محصولی است؟
چسب جلوگیری از بارداری یک لایه ی نازک و نرم و با یک نوار چسبنده هستند، که به راحتی به پوست ناحیه مشخصی از بدن (زیر شکم، کپل باسن، پهنای کتف یا قسمت خارجی کتف) می چسبد.
به طور معمول، اثر بخشی چسب های پوستی، ۹۹.۴٪ است و مانعی در انجام فعالیت های روزمره ایجاد نمی کند و اگر در معرض آب قرار گیرد، کنده نمی شود.
چسب های پوستی، حاوی ترکیبی از هورمون ها هستند که باعث توقف تخمک گذاری و غلیظ شدن ترشحات دهانه رحمی شده و شرایط را برای اسپرم ها نفوذ ناپذیر می کند.
هورمون ها از طریق جذب پوستی در ناحیه ی شکم وارد جریان خون شده، بنابراین این روش جلوگیری از بارداری، برای کسانی که از مشکلات گوارشی رنج می برند بسیار مناسب است.
یک چسب تنها به مدت ۷ روز کارایی دارد و پس از آن باید با یک چسب جدید دیگر جایگزین شود. پس از ۳ هفته، لازم است یک هفته از پچ استفاده نشود و استراحت دهید.
طرز استفاده از برچسب ضد بارداری
برچسب را روی بازو و شکم بزنید اما در قسمتی که با لباس تنگ پوشیده می شود، روی سینه، پوست زخم و مکان چسب قبلی قرار ندهید. چسب ضد بارداری به مدت 7 روز کاربرد دارد و بعد از یک هفته باید از چسب جدیدی استفاده کنید. در هفته ای که چسب ضد بارداری را برمی دارید ( یعنی هفته چهارم ) خونریزی پریود خواهید داشت. اگر در روز هفتم باز خونریزی داشتید چسب جدید را استفاده کنید.
چسب را به مدت ده ثانیه با کف دست فشار دهید .و چروک های ان را صاف کنید. اگر بعد از یک روز چسب افتاد، از چسب جدید استفاده کنید اما اگر از یک روز بیشتر بود بهتر است که سیکل جدید را شروع کنید و به مدت یک هفته از روش های جلوگیری غیر هورمونی استفاده کنید. توصیه می شود که مطلب مربوط به انواع روش های جلوگیری از بارداری را مطالعه کنید.
چسب ضد بارداری چقدر موثر است؟
چسب ضد بارداری بالای 99% شانس موفقیت در جلوگیری. از بارداری دارد، اما در افرادی که اضافه وزن دارند و دارو مصرف می کنند تاثیرش کم می شود. در صورت داشتن شرایط زیر از چسب ضدبارداری استفاده نکنید:
- باردار باشید.
- پزشک استراحت مطلق تجویز کرده باشد.
- بیش از 35 سال داشته باشید.
- سیگار می کشید.
- سابقه بیماری قلبی، کبدی، سرطان سینه، میگرن، فشار خون بالا و دیابت داشته باشید.
فواید چسب ضد بارداری
استفاده از آن آسان و راحت است. چسب ضد بارداری از مواردی. مثل آکنه، سردرد، افسردگی، کم خونی، پوکی استخوان، درد قاعدگی، بزرگ شدن سینه، کیست تخمدان و سینه، عفونت رحم و تخمدان، سرطان آندومتریال و تخمدان و بارداری خارج رحمی جلوگیری می کند.
عوارض چسب ضد بارداری
ممکن است چند ماه طول بکشد تا بدن شما. به چسب ضد بارداری عادت کند. شایع ترین عوارض چسب ضد بارداری شامل: استفراغ و تهوع، درد سینه، خونریزی بین پریود، کاهش میل جنسی در زنان ( به دلیل هورمون ها) و ایجاد حساسیت و خارش در ناحیه ای که. چسب زده شده است.
برخی عوارض جانبی علامت خطر هستند مثل: تگی نفس، پا درد، سردرد ناگهانی، زردی چشم و صورت، درد ناحیه شکم، پریود نشدن. در صورت داشتن این عوارض هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: قرص ویاگرا چیست و چه عوارضی دارد؟
اگر چسب باز شود، باید چه کاری انجام دهید؟
چسب پیشگیری از بارداری بسیار چسبنده است. و باز نمی شود. این چسب نباید بعد از دوش گرفتن، استحمام در وان، استحمام با آب داغ در وان، سونا یا شنا کردن باز شود. اگر چسب باز شود، اقدامی که. باید انجام دهید، به مدت زمان باز شدگی چسب و تعداد روزهای عملکرد چسب قبل از بازشدگی بستگی دارد.
اگر کمتر از 48 ساعت از بازشدگی چسب می گذرد:
اگر چسب هنوز هم چسبنده است، هر چه سریع تر آن را مجددا بچسبانید.
اگر قابلیت چسبندگی خود را از دست داده است، از یک چسب. جدید استفاده کنید (چسب قبلی را با گچ و یا باند بر روی بدن خود قرار ندهید).
مانند سابق به استفاده از چسب ادامه دهید و چسب را مطابق .با زمان عادی عوض کردن چسب، تغییر دهید.
اگر چسب قبل از باز شدن به مدت 7 روز به درستی .بر روی بدن قرار داشته است، از شما در برابر بارداری محافظت می کند و نیازی به استفاده از روش های دیگر پیشگیری از بارداری نیست. اما اگر چسب قبل از باز شدن به مدت 6 روز .و یا کمتر بر روی بدن قرار داشته است، برای 7 روز از روش های دیگر پیشگیری از بارداری مانند کاندوم استفاده کنید.
اگر چسب برای 48 ساعت و یا بیشتر باز بوده و از مدت زمان باز بودن آن مطمئن نیستید:
هر چه سریع تر از یک چسب جدید استفاده کرده و یک چرخه جدید را آغاز کنید (اکنون زمان چرخه جدید را از همین روز محاسبه کنید)
برای هفت روز آتی، از روش های دیگر پیشگیری از بارداری مانند کاندوم استفاده کنید.
اگر در چند روز گذشته رابطه جنسی محافظت نشده داشته و نیاز به پیشگیری از بارداری دارید، با پزشک عمومی یا پرستار خود صحبت کنید.
جمع بندی
چسبهای ضد بارداری شبیه .چسبهای زخم هستند اما شکل آنها به صورت مربع است. این چسبها را میتوان روی شکم، نشیمنگاه، بازو یا پشت چسباند. به مدت سه هفته باید هر هفته این چسبها را عوض کرد و یک چسب جدید به کار برد، یک هفته هم نباید از چسب استفاده کرد بنابراین طی یک ماه، فقط سه هفته باید از چسب استفاده کرد.
چسبهای ضد بارداری عمل خود را با آزادکردن تدریجی ترکیبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون از طریق پوست انجام میدهند. این هورمونها با جلوگیری از رهاشدن تخمک از تخمدانها و غلیظکردن ترشحات رحم موجب جلوگیری از بارداری میشوند.
چسبهای ضد بارداری از انتقال بیماریهای مقاربتی مانند ایدز جلوگیری نمیکند، خطر وقوع سکته قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد، نیاز به نسخه پزشک دارد.
منبع: Contraceptive patch
ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. سوالات خود را از ما بپرسید.