در اين مقاله به طور خلاصه به شايعترين اختلالات جنسی در زنان ، دلايل احتمالي آن ها و روش هاي درماني که براي هرکدام موثر شناخته شده مي پردازيم. با ما همراه باشید.
اختلال جنسی
هر اختلال جنسی بر اساس ویژگی های زیر دسته بندی می شود .
- مادرزادی یا اکتسابی
- عمومی یا موقتی
- درجه دیسترس (خفیف ، متوسط ، شدید )
- وجود فاکتورهای زمینه ای
انواع اختلالات جنسی
تعاریف بازبینی شده در مورد دیس فونکسیون جنسی به شرح زیر است:
اختلال میل / علاقه جنسی
فقدان یا کاهش احساس میل یا علاقه جنسی ، فقدان افکار یا تخیلات جنسی و فقدان میل پاسخدهی وجود دارد .دارا بودن درجات مختصر افکار جنسی خود به خود یا تمایل جنسی قبل از تجربه ی جنسی الزاماً به معنی اختلال جنسی نیست.فقدان بیشتر تمایل پاسخدهی ، جهت تشخیص ضرورت دارد.
اختلال انگیزش جنسی مرکب
با فقدان یا کاهش واضح احساس انگیزش جنسی (هیجان و لذت جنسی)از هر نوع تحریک و فقدان یا تضعیف انگیزش جنسی ژنیتال همراه است .هیچگونه آگاهی از احتقان عروقی رفلکسی ژنیتال وجود ندارد.
اختلال انگیزشی جنسی ذهنی
فقدان یا کاهش واضح احساس انگیزش جنسی (هیجان و لذت جنسی)از هر نوع تحریک دیده می شود.با این وجود ، لوبریکاسیون واژن و سایر نشانه های پاسخ فیزیکی هنوز روی می دهند.
اختلال انگیزش ژنتیال
فقدان یا تضعیف انگیزش جنسی – تورم مختصر ولو و لوبریکاسیون واژن از هر نوع تحریک جنسی و کاهش احساسات ناشی از نوازش ژنیتال وجود دارد.انگیزش جنسی ذهنی ناشی از تحریک غیر ژنیتال (محرک های شهوانی )کلید تشخیص است.کاهش احتقان عروقی در برخی از موارد دیده شده است.از دست دادن حساسیت جنسی در بافتهای که به طور فیزیولوژیک احتقان یافته اند، مسئول سایر موارد می باشد.
بیشتر بخوانید: بی میلی جنسی در مردان، علاج واقعه پیش از وقوع
اختلال ارگاسمیک
با وجود خود گزارشی مبنی بر انگیزش ، تهیج جنسی زیاد ، عدم ارگاسم ، کاهش واضح شدت احساسات ارگاسمیک یا تاخیر آشکار ارگاسم از همه ی انواع تحریکات جنسی وجود دارد.زنان دچار اختلالات انگیزشی معمولاً به ارگاسم نمی رسند.
واژینیسموس
مشکل پایدار یا راجعه ی زنان در دخول پنیس ، انگشت یا هر نوع شی به واژن علی رغم تمایل به انجام آن است.پرهیز هراس گونه و انتظار ، ترس ، تجربه ی درد به همراه انقباض غیر ارادی عضله ی لگن در اکثر موارد وجود دارد.باید ابنرمالیتی های ساختاری یا فیزیکی رد شوند.تائید تشخیص تا زمانی که درمان مناسب تجویز نشده یا اجازه معاینه دقیق مدخل واژن داده نشده ممکن نیست.
دیس پارونی
درد پایدار یا راجعه حین دخول نسبی یا کامل واژینال یا مقاربت به همراه دخول پنیس می باشد از جمله علل آن عبارتند از : درد موضعی و تحریک شده وستیبول و آتروفی ولو در اثر کمبود استروژن.
شایع ترین اختلالات جنسی در زنان
شایع ترین اختلالات جنسی شناخته شده برای زنان شامل کاهش میل جنسی، دیسپارونی (آمیزش دردناک)، واژینیسموس (انقباض دردناک و غیرارادی ماهیچه های واژن به هنگام دخول) و نرسیدن به اوج لذت جنسی (یا ارضا نشدن جنسی) است.
عوامل بروز اختلالات جنسی در زنان چیست؟
عوامل فیزیکی:
برخی از عوامل فیزیکی و پزشکی باعث بوجود آمدن مشکلات و اختلالات جنسی در افراد می شوند. بیماری هایی از قبیل دیابت، بیماری های عصبی، بیماری قلبی، عدم تعادل در هورمون ها، وقوع یائسگی، بیماری های کلیوی، مصرف زیاد مشروبات الکلی و یا مواد مخدر و همچنین نارسایی های کبدی می توانند عوامل فیزیکی بروز اختلالات حنسی در زنان باشند.
عوامل روانی:
- یکی از این عوامل روانی می تواند شامل مشکلات زناشویی و جنسی بین زن و همسرش باشد.
- اظطراب و استرس کار می تواند بر روابط جنسی انسان ها بسیار موثر باشد.
- وجود نگرانی های عملکرد جنسی بین فرد و زوج می تواند از دیگر عوامل موثر روانی باشد.
- همچنین تاثیرات یک ضایعه روانی جنسی که در گذشته افراد وجوددارد، سبب بروز بسیاری از اختلالات جنسی در زنان می شود.
- احساس گناه از دیگر عوامل موثر بر اختلالات جنسی زنان است.
تشخیص اختلالات جنسی در زنان چگونه است؟
باید توجه داشته باشید که راهنمایی گرفتن از افراد و متخصصین از راه دور همیشه احتمال سوءتفاهم را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است برای بررسی دقیق تر مشکلات و اختلالات جنسی خود حضورا به پزشک مراجعه کرده و از آن ها کمک بگیرید. پس از مراجعه به متخصص، پزشک با انجام آزمایش های فیزیکی و ارزیابی کامل علائم و معاینات بر روی لگن و اندام های تولید مثل را انجام می دهد. قابل ذکر است که در این مرحله مهمترین فاکتور موثر بر تشخیص دکتر بیان نگرش خودتان نسبت به روابط جنسی می باشد.
درمان
بهترین و مناسب ترین روش برای درمان های اختلالات جنسی، تشکیل یک تیم از بیمار، پزشک و روانشناس می باشد. ارائه آموزش، افزایش تحریکات، کاهش میزان درد با استفاده از روان کننده های واژن یا تحت کنترل قرار گرفتن فرآیند جنسی توسط زن، ارائه تکنیک و روش های حواس پرتی، کمک گرفتن از مشاور و روانشناس خانواده محور سایر روش های درمانی می باشند.
ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. سوالات خود را از ما بپرسید.